SluitentZitemzo na 30 jaar Kinderrechtswinkel
Zo'n verjaardag kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan en daarom blikken we op vrijdag 9 juni terug op 30 jaar werken aan kinderrechten. Het gebeuren gaat door in de Zebrastraat te Gent. Meer info bij nieuws op onze site. Zin om te komen?
Infotheek Nieuws Chat Links Ons aanbod Over het kinderrechtenverdrag Veelgestelde vragen
Adoptielijn
Dit is de site van de Adoptielijn. De Adoptielijn is een telefoonlijn die de eerste opvang wil bieden voor geadopteerden, wanneer die op zoek gaan.
Advocaat
Ben je op zoek naar een jeugdadvocaat? Op deze site vind je ze! Klik op "Ik zoek een advocaat" Scroll naar beneden en klik op de link "advocaten houder van een certificaat bijzondere opleiding jeugdrecht" . Dit is een lijst van alle jeugdadvocaten. Kies een advocaat die werkt in jouw regio.
Advocaat in de school
Wil je meer weten over justitie? Nodig dan een advocaat uit op je school. Een advocaat kan je meer uitleg geven over zijn beroep en de beroepsmogelijkheden als je rechten wil studeren. Hij kan uitleg geven over wat hij voor jongeren kan betekenen, zoals een gratis advies. Hij kan toelichten welke je rechten als minderjarige zijn als je ouders uit elkaar gaan. Hij kan tips geven over contracten voor een studentenjob of je eerste job. Deze actie is een initiatief van de Orde van Vlaamse Balies en richt zich tot leerlingen van het 5e en 6e jaar secundair onderwijs.
Allemaal Anders
Allemaal anders, allemaal gelijk’ is een Europese campagne die jongeren uitdaagt om te laten zien dat ze geloven in een diverse samenleving. Op die manier roepen we op tot respect voor elkaar. En komen we op tegen onverdraagzaamheid en discriminatie!
Amnesty International Vlaanderen
Dit is de website van Amnesty International Vlaanderen. Amnesty International is één van de vele mensenrechtenbewegingen. Amnesty geeft voorlichting en werkt aan bewustwording op het gebied van de mensenrechten. Verder zet Amnesty zich in om schendingen van de rechten van de mens te bestrijden.
Awel
Dit is de website van Awel. Dit is een lijn voor kinderen en jongeren die een probleem willen bespreken, over een bepaald onderwerp informatie willen, die een gesprek willen voeren over hun belevingen of die hun mening willen vertellen. Je kan bellen, mailen, chatten of een bericht posten op het forum
Breakbaar
Breakbaar wil jonge verkeersslachtoffers en hun vrienden (14-25 jaar) ondersteunen tijdens de soms moeilijke omstandigheden na een ernstig verkeersongeval. Breakbaar is een initiatief voor jongeren door vzw Rondpunt*. *vzw Rondpunt is een organisatie die ijvert voor een betere opvang van verkeersslachtoffers
Childfocus
Dit is de website van het Europees Centrum voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, dat onder de naam Child Focus werkt. Zowel op nationaal als op internationaal vlak, is zijn opdracht enerzijds het onderzoek met betrekking tot de verdwijning, ontvoering of seksuele uitbuiting van kinderen actief te ondersteunen en anderzijds deze fenomenen te voorkomen en te bestrijden.
Decreet rechtspositie minderjarigen
Dé site om meer te komen over het decreet rechtspositie minderjarigen in de integrale jeugdhulp : het decreet zelf, sectorale info, praktijkvoorbeelden, faq's, ...
Defence For Children
Dit is de website van Defence for Children International. DCI is een internationale organisatie die informatie verstrekt over kinderrechten zowel aan kinderen als volwassenen. DCI onderzoekt schendingen van kinderrechten, voert actie, ...
Delete cyberbullying
Coface , de Europese koepel van gezinsorganisaties wil met deze site de rechten van kinderen op het internet in de kijker plaatsen.
Ecpat
ECPAT is een organisatie van Aziatische en niet-Aziatische organisaties die front vormen tegen kinderprostitutie. Meer dan 30 organisaties vormen samen ECPAT - België.
Globelink
Hier vind je o.a. algemene informatie over het scholierenparlement, een informatiesite waar je over diverse thema’s, zoals: kinderrechten, arbeid, participatie, ... documentatie kan vinden.
Het onvergetelijke klasavontuur
Na het gigantische succes van vorig jaar, pakken de Inktapen, leerlingen van de Freinetschool De kRing te Berchem dit jaar opnieuw uit met 2 prachtige, zelfgemaakte boeken. De kinderen deden zoveel mogelijk zelf, schreven zelf alle teksten, maakten zelf alle illustraties, bepaalden zelf de layout mee, staan zelf mee in voor de reclame en de verkoop.
Jeugdadvocaat
Ben je op zoek naar een jeugdadvocaat? Op deze site vind je ze! Klik op "Ik zoek een advocaat" Scroll naar beneden en klik op de link "advocaten houder van een certificaat bijzondere opleiding jeugdrecht" . Dit is een lijst van alle jeugdadvocaten.
Jeugdrecht
Op deze site vind je meer dan 200 artikels over jeugdrecht. Elk artikel vertrekt vanuit een concrete vraag. Voor elke vraag wordt uitgelegd wat de wet er over zegt Verder vind je op deze site besprekingen van publicaties en nieuwtjes.
Jongerenadviescentrum
Hier vind je alle adressen van de JongerenAdviescentrum (JAC's) in Vlaanderen.
Jongerengids
De snelste weg naar informatie voor jongeren. Hier vind je alle informatie die jou bezighoudt. Je begint door jouw leeftijd te selecteren : 8 - 11 , 12 - 15 of 16+ . Daarna ga je maar op zoek naar informatie!
KidsRights Index
Op 19 november 2013 lanceerde KidsRights Foundation en de Erasmus Universiteit van Rotterdam "The KidsRights Index", de eerste wereldwijde ranking over hoe landen kinderrechten respecteren. België staat trouwens op de 22ste plaats (stand van zaken 2013). Deze ranking wordt jaarlijks opgesteld.
Kind en Gezin
Kind en Gezin begeleidt aanstaande en kersverse mama's en papa's bij hun 'eerste onzekere stappen' in het ouderschap. Kind en Gezin staat deze ouders gratis bij met raad en daad en is een vaste steun voor informatie, advies en hulp.
Kind en Samenleving
Dit is de website van Kind en Samenleving. Kind & Samenleving vzw is een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. Zij willen de maatschappelijke positie van kinderen tussen 3 en 12 jaar versterken en de interactie tussen kinderen en andere groepen uit de samenleving stimuleren. De speelse eigenheid van het kind moet daarbij sterker aan bod komen.
Kinderbescherming start
Een doorverwijssite waar men interessante internetadressen rond kinderrechten terugvindt.
Kinderrechtencollectief
Het Kinderrechtencollectief is een groep kinderrechtenorganisaties uit Nederland dat kinderen informeert over hun rechten, ook in scholen. Het geeft ook adviezen aan de Nederlandse overheid en schrijft elke 5 jaar een rapport over de kinderrechten in Nederland.
Kinderrechtencommissariaat
Dit is de website van het Vlaamse Kinderrechtencommissariaat. Het Kinderrechtencommissariaat werd in 1998 opgericht door het Vlaams Parlement om op politiek vlak op te komen voor de rechten en de belangen van min 18 jarigen, dat deel van de bevolking dat nog niet kan gaan stemmen.
Kinderrechtenhuis vzw
Kinderrechtswinkels Nederland
Dit is de website van de de Kinder - en Jongerenrechtswinkel in Nederland.
Kindsoldaten
Op deze website kan je alles vinden over het thema kindsoldaten. De achtergrond, verhalen, getuigenissen, projecten,...
Koepel Vrije CLB's
Dit is de site van de Vrije CLB-koepel. Deze organisatie ondersteunt de verschillende vrije clb's in Vlaanderen. Je vindt er informatie over de werking van het VCLB en ook nuttige links naar andere websites van het VCLB.
La Code
Website van de Waalse koepel voor NGO's die werkzaam zijn rond kinderrechten. Door deze NGO’s samen te brengen voor overleg, informatie-uitwisseling en gezamenlijke actie wordt een forum en een netwerk gecreëerd. Deze site is Franstalig.
Liga voor Mensenrechten
De Liga voor Mensenrechten heeft tot doel de bestrijding van de onrechtvaardigheden en van elke willekeurige aanslag op de rechten van het individu of van de maatschappij.
Mijn rechten in de jeugdhulp
Onze wegen scheiden
Een website van de Orde van de Vlaamse Balies over echtscheiding in België.
Praten online
PratenOnline.nl is een website voor jongeren tussen de 12 - ongeveer 23 jaar. Je hoeft je niet zwaar down of gespannen te voelen om op deze website terecht te komen, maar als je het wel bent, dan kan chatten met één van onze professionals misschien nuttig voor je zijn. Of misschien ken jij wel mensen in je omgeving waarvan jij denkt dat ze iets aan onze site kunnen hebben?
Rechten op School
Als leerling heb je zowel rechten als plichten. Je staat er niet alleen voor. Met vragen over je rechten, ben je hier aan het juiste adres. Op deze site van de Vlaamse Scholierenkoepel vind je een overzicht van al je rechten en plichten. Je vindt ze op verschillende manieren.
Unicef België
Het Belgisch Comité voor Unicef staat reeds lang op de bres voor kinderrechten. Was men vroeger vooral gericht op de overlevingskansen van kinderen uit de derde wereld, dan besteedt men nu ook aandacht aan alle rechten van alle kinderen, ook van de kinderen in ons land.
Unicefkids
Het Belgisch Comité voor Unicef heeft ook een website speciaal voor kinderen en jongeren. Op deze website kan je informatie vinden over alle kinderrechten van alle kinderen over de hele wereld.
Unie van Jeugdadvocaten
Website van de Unie van Jeugdadvocaten. Zoek je een advocaat die gespecialiseerd is in het jeugdrecht dan kan je hier iemand vinden
Vertrouwenscentrum Kindermishandeling
Dit is de website van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. Kinderen, ouders, hulpverleners kunnen er terecht voor allerlei informatie over het thema en de verschillende centra.
vzw Rondpunt
Rondpunt organiseert ZEBRA-acties voor kinderen en jongeren om hen te begeleiden en opvangen als ze geconfronteerd worden met de gevolgen van een verkeersongeval.
Weet wat je typt
Word jij online gepest? Of wil je weten hoe je je moet beschermen? Dan is deze site uit Nederland iets voor jou! Via de knoppen aan de linkerkant kun je de hele site bereiken. Als je online gepest wordt, vertel ons dan je verhaal! Misschien kunnen wij je wel helpen, of anders andere kinderen wel. De 2 belangrijkste onderdelen zijn: Bescherming: Waar je van alles kunt lezen over hoe je problemen kunt voorkomen. Help: Waar je hopelijk een oplossing voor je problemen kan vinden, Heb je vragen en kun je het antwoord niet op de site vinden? Stel ze! Klik op vraagbaak!
yeti
Lleuke website voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar
Zebra Netlog
De website http://nl.netlog.com/Zebra is een online wereld waarin jongeren informatie vinden over verkeersongevallen en hun gevolgen. Je vindt er afbeeldingen, filmpjes, en nog veel meer. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen terecht op www.zebrawereld.be
Zebrawereld
De website www.zebrawereld.be is een online wereld waarin kinderen van 6 tot 12 jaar informatie en spelletjes vinden over verkeersongevallen en hun gevolgen. Je vindt er afbeeldingen, filmpjes, spelletjes en nog veel meer. Jongeren kunnen terecht op http://nl.netlog.com/Zebra
Suggereer zelf een link
Heeft u zelf een interessante link, geef hem dan via het onderstaande formulier aan onze diensten door.
 
Naam website :
Url website :
 
 

Geen enkel kind mag alleen opgroeien
Hoorrecht van minderjarigen: 'tZitemzo !
Flyer vertrouwenspersoon
 
Algemeen Nieuws Publicaties Vormingsaanbod Infotheek Faq Links Contact